CanForns
CanForns

TEL 93 845 92 31
VENDA AL MAGATZEM I SERVEI A DOMICILI TOT L’ANY

Llenya d'Alzina

La llenya d’alzina és la més dura que hi ha i és  la que pesa més. La llenya d’alzina és la més adequada per a llars de foc tradicionals, fetes d’obra i obertes.

llenya alzina

L’alzina és un arbre que viu a la conca mediterrània, és un arbre de creixement lent i la seva fusta és dura,  pesada i conté molt poca humitat.
La fusta d’alzina fa molta brasa i poca flama, costa una mica d’encendre i té una combustió lenta. Per tant, va molt bé si volem tenir el foc tot el dia encès o durant moltes hores.
La llenya d’alzina va molt bé per a llars de foc tradicionals d’obra perquè la brasa d’alzina és el que ens escalfarà.
La llenya d’alzina va molt bé per coure carn a la brasa, ja que la brasa és molt consistent i duradora.
La llenya d’alzina verda també crema, però costa una mica més que quan és seca.

Llenya de Faig

La llenya de faig és una llenya menys dura que l’alzina però també és del grup de les fustes dures. S’encén bé, crema bé, fa força flama i brasa.

llenya faig

És la més neta perquè fa menys fum, menys cendra i menys sutge que la resta.
La llenya de faig és la més adequada per a les llars de foc tancades, llars de foc de ferro, amb vidre, amb pedra refractària, per a forns de pa i pizzes. La llenya de faig fa molta flama i escalfa ràpidament els forns i els fa agafar una temperatura molt alta. A les llars de foc de ferro, els recuperadors i les llars amb pedra refractària, la flama del faig és la que més ens escalfarà l’ambient. Si podem ajustar el tiratge perquè ja no volem gastar tant, la llenya de faig és l'única que s’ajustarà sense fer fum ni sutge.
El faig és un arbre de clima continental, a Catalunya el trobem a les vessants nord del Montseny i a les parts altes dels Pirineus. És un arbre que neix en llocs humits i freds i de creixement ràpid. La fusta conté més humitat que la d’alzina però menys quitrà, per això és més neta.
La llenya de faig va molt bé per coure calçots i també va bé per coure aliments que necessiten brasa, tot i que no és tan consistent com la d’alzina. Va molt bé per fer un foc de poques hores.
De la llenya de faig se’n fan encenalls per encendre el foc.
La llenya de faig encara que sigui verda també crema, però costa una mica més que quan és seca.

Llenya de Pi

La llenya de pi  és la més tova entre les llenyes dures. És una llenya molt bona per fer un foc ràpid, amb molt poder calorífic i de curta durada.

llenya pi

El pi és un arbre que creix als llocs assolellats i secs del mediterrani. És un arbre de creixement ràpid i la fusta és poc pesada i poc densa. Fa molta flama i poca brasa. També fa més fum i més sutge que el faig. El pi és adequat per encendre el foc perquè de seguida s’encén i després s’hi pot afegir fusta més densa per tal que el foc duri més si es vol tenir encès durant molta estona.
De la llenya de pi se’n fan els encenalls petits per encendre ràpid el foc.
La llenya de pi només crema quan és seca. El pi verd no crema.

Horari d’estiu

De dilluns a divendres
obert matí de 9 a 13 i tarda de 15 a 18h
Dissabte de 9 a 13h
Diumenge i festius tancat